SALAM PERJUANGAN…..
Apa sudah jadi dengan PERJUANGAN politik “KURAP” penjilat umno sekarang…cuba kita renungkan semula peristiwa yg berlaku ketika ezam keluar dari pakatan rakyat menyertai NGO “GERAK” KONONnya ingin memperjuangkan dan menentang gejala rasuah secara bebas tanpa prejudis. Tidak semena-mena perjuangan beliau beralih arah dari pada bebas kepada terikat seperti “LEMBU” kerana mengejar kekayaan dgn cara mudah, sanggup mengadaikan maruah diri (melacurkan diri). Kerana bertuhankan wang manusia akan hilang jatidirinya, hilang harga dirinya serta sanggup menjadikan diri itu anjing suruhan umno, menyalak setiap kali pilihanraya.
Kata ezam….”Dalam politik ada orang keluar dan ada orang masuk, siapa pernah terfikir dr mahatdir keluar daripada umno.? Jadi inilah politik, kita tidak tahu kemungkinan masa akan datang” kata beliau pada sidang media berhubung permohonan beliau kedalam umno.
Sebaliknya bekas presiden umno, Dr Mahatdir pula menyindir kemasukan ezam kedalam umno, sebagai respons kepada tindakan beliau meninggalkan parti keramat bangsa melayu itu..Tan sri muhyiddin yasin timbalan presiden umno pula menegaskan bahawa permohonan kemasukan ezam untuk menyertai umno perlu mendapatkan kelulusan majlis tertinggi umno terlebih dahulu. Permohonan ezam tidak boleh diterima secara automatik seperti yg dicanangkan oleh media disebabkan beliau mempunyai rekod politik yg buruk dalam umno kerana beliau pernah meninggalkan umno menyertai Anwar Ibrahim.
Sekarang apa sudah jadi..kata2 tinggal kata2, semangat dah jadi pengat..kembali menjilat kahak yg dibuang dimerata tempat, membersihkan semula diri pemimpin umno dengan menjilat menggunakan lidah yg panjang bercabang.
“HASILNYA”..setelah lesu lenguh menjilat, setelah bersih seluruh celah tubuh pemimpin umno, kini beliau menuai hasil kerja haram untuk menyara hidup anak bini…dengan mengangkat beliau menjadi senator dari usaha lelah beliau mengundang spesis seangkatan kumpulan penjilat menyertai umno/bn dengan tawaran kesenangan dan kekayaan.
Apa yang jelas pendirian ezam sudah jauh berubah. Ekorannya, sebab umno/bn sudah berubah..?
BENARKAH..?
Sudah jelas tiada lagi gejala rasuah, tiada lagi undang-undang kejam ISA serta pendakwaan yang dibuat secara berpilih-pilih. Mungkin kalau ada sedikit lagi pun pasti ezam akan dapat menghapuskan nanti melalui umno..!!! kah..kah..kah..!!!!
Marilah kita bersama-sama melihat gelagat baru ezam serta angkatan penjilat selepas ini. Saksikanlah gaya seorang RAJA LAWAK dan BADUT SARKIS UMNO bakal beraksi….
“KITA JANGAN MELIHAT PERJUANGAN ITU MESTI DIUKUR DENGAN SESEORANG ITU PERLU MASUK PENJARA DAHULU UNTUK MENUNJUKKAN BELIAU SEORANG PEJUANG, SEBALIKNYA PEJUANGAN ITU DILIHAT BAGIMANA KITA KONSISTEN DENGAN APA YANG DIKATAKAN TIDAK KIRA SEWAKTU PARTI BERADA DIATAS MAHU PUN DIBAWAH”.
Sekali Lagi salam perjuangan dari : PMT

Advertisements